Consultatie

Tijdens onze eerste consultatie ga ik na wat uw zorgvraag is, wat uw huidige leef- en eetgewoonten en uw verwachtingen zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om uw lichaamssamenstelling te analyseren.
Hierbij meet ik uw:

  • Lengte
  • Lichaamsgewicht
  • Buik- en heupomtrek
  • Body Mass Index (BMI)
  • Lichaamsvet en abdominale vetmassa
  • Spiermassa

Aan de hand van al deze gegevens bereken ik uw dagelijkse voedingsbehoefte en inname om zo een persoonlijk voedingsplan op te stellen, rekening houdend met uw persoonlijke situatie en wensen.
Deze eerste consultatie duurt ongeveer 1 uur.

Tijdens het 2e consult bespreken we het nieuwe opgestelde voedingsschema, geef ik nog tips over hoe te variƫren binnen dit schema en hoe het vol te houden. U krijgt dit voedingsschema samen met nog informatie over de besproken items mee naar huis.
Ook de lichaamsmetingen worden terug uitgevoerd. De tweede consultatie duurt ongeveer 45 minuten.

De opvolgconsulten zijn bedoelt voor verdere begeleiding en ondersteuning om tot een blijvende gedragsverandering en gezonde levensstijl te komen. Dit aantal kiest u zelf .
Bij problemen of verlies van motivatie, zoeken we samen hoe we dit het beste oplossen en passen we uw voedingsplan aan.

Verder volgen we de evolutie van uw gewicht, voedings- en leefgewoonten.
U krijgt dan ook praktische tips en adviezen zoals geschikte recepten, etiketten lezen , kritisch door reclameboodschappen zien, tips bij winkelbezoek, restaurantbezoek, vakanties, feestdagen enz. …